Харківська районна рада
Головна Новини За два роки машинобудівна промисловість області зросла на 25%. Юлія Світлична

За два роки машинобудівна промисловість області зросла на 25%. Юлія Світлична

03 Жовтня, 2018.

03 жовтня голова ХОДА разом із секретарем РНБО України Олександром Турчиновим взяла участь у церемонії передачі Збройним силам України техніки виробництва заводу ім. Малишева.

ЗСУ отримали понад 20 одиниць техніки, що вироблена харківськими підприємствами оборонно-промислового комплексу. Юлія Світлична відзначила, що наразі зростання обсягів виробництва демонструють не тільки оборонні підприємства, але й уся машинобудівна сфера області.

«У цілому за два роки бачимо зростання машинобудівної промисловості на 25%. Маємо зростання кількості робочих місць на підприємствах на 4000. Та маємо перспективи на майбутнє. Адже за підсумками Міжнародного економічного форуму, який нещодавно відбувся на Харківщині, маємо домовленості та підписані контракти майже на 6 млрд грн. Отже, на харківських підприємствах будуть замовлення та робота», – сказала голова ХОДА.

Вона відзначила, що, окрім контрактів з іноземними партнерами, харківські підприємства отримують і державні замовлення.

«Окремо хочу виділити такі підприємства, як «Завод імені Малишева», «Турбоатом», «ФЕД», «Харківський плитковий завод», «ХТЗ» та інші, які сьогодні як долучаються до коопераційних замовлень інших підприємств, що мають державні замовлення, так і шукають інші можливості для того, щоб розвиватися», – сказала Юлія Світлична.

Секретар Ради національної безпеки та оборони, вітаючи учасників церемонії передачі військової техніки, подякував керівництву області, а також менеджменту та колективу Харківського заводу ім. Малишева.

«Дякую керівництву підприємства, яке працювало над виконанням державного оборонного замовлення. Я дякую губернатору Харківської області за підтримку оборонного комплексу. І хочу подякувати працівникам підприємства, які своїми руками, своїм професіоналізмом забезпечують надійний щит нашої країни», – сказав Олександр Турчинов.

Він відзначив, що за останні роки в Україні була відбудована не тільки армія, але й підприємства оборонпрому.

Джерело інформації – https://kharkivoda.gov.ua/36/95187

Вибачте, в данний момент не має доступних опитувань.Архів опитувань

Останні новини

Про заслуги