Харківська районна рада
Головна Новини Децентралізація XVII Всеукраїнський семінар для представників органів місцевого самоврядування

XVII Всеукраїнський семінар для представників органів місцевого самоврядування

18 Вересня, 2018.Децентралізація

На порядку денному другого дня Всеукраїнського семінару для представників місцевого самоврядування актуальні галузеві реформи.
Заступник Міністра охорони здоров’я населення Ковтонюк П. А. розповів про реформу системи охорони здоров’я, роль місцевого самоврядування у наближенні медичних послуг до людей.
Заступник Міністра охарактеризував стан реформування в країні: «Реформа медицини має декілька фаз: 2018-й присвячений первинній ланці медицини, 2019-й – вторинній, амбулаторній допомозі. У 2020 проводитиметься найскладніша реформа стаціонарів. Зараз ми посередині першого етапу, реформуючи первинну допомогу».
Ще одна складова успішної реформи, за словами заступника Міністра, автономізація медичних установ – переведення їх з бюджетних у комунальні некомерційні заклади. У них з’являється змога працювати не за Бюджетним, а за Господарським кодексом.
Місцева влада має на сьогодні два першочергових завдання – насамперед, рішенням сесії автономізація усіх медичних закладів, не лише первинного рівня. Друге – стовідсоткова комп’ютеризація усієї мережі установ.
Вибачте, в данний момент не має доступних опитувань.Архів опитувань

Останні новини

Про заслуги