Харківська районна рада
Головна Новини Вітання Президента суддям та працівникам апаратів судів

Вітання Президента суддям та працівникам апаратів судів

15 Грудня, 2018.

Шановні друзі!

Вітаю вас із нагоди професійного свята — Дня працівників суду.

Цього року Україна продовжила масштабну реформу сфери правосуддя, яка розпочалася зі змін до Конституції України у червні 2016 року.

Послідовне втілення Стратегії реформування судоустрою, судочинства та суміжних правових інститутів на 2015 — 2020 роки дає можливість посилювати незалежність, компетентність, доброчесність та відповідальність судової влади.

Усунення політичних органів від питань призначення та звільнення суддів, належне фінансове забезпечення судової влади безперечно сприяють утвердженню її незалежності.

Формування нового Верховного Суду та інших судів за конкурсом, проходження суддями процедур оцінювання за критеріями компетентності, етики і доброчесності безумовно сприяють не тільки відповідності судової влади цим критеріям, але й поступовому зростанню довіри українського суспільства до суду.

Цьому мають сприяти також і судові рішення, які відповідають принципу верховенства права і практиці Європейського суду з прав людини. Щороку українські суди виносять мільйони таких рішень, але ми мусимо пам’ятати і про чутливі справи, де рішення суду йдуть у розріз із очікуваннями громадян, потребують особливої уваги і пояснення суспільству їх змісту та підстав.

Шлях до справедливого суду, до ефективного функціонування всієї системи захисту прав і свобод людини – непростий та тривалий. Але тільки той досягає мети, хто йде.

Бажаю вам сміливості, творчого натхнення та успіхів на цьому шляху.

Петро ПОРОШЕНКО

 

Джерело інформації – https://www.president.gov.ua/news/vitannya-prezidenta-suddyam-ta-pracivnikam-aparativ-sudiv-52026

 

Вибачте, в данний момент не має доступних опитувань.Архів опитувань

Останні новини

Про заслуги