Харківська районна рада
Головна Новини У Ресурсному центрі управлінців медзакладів навчали роботі з персоналом

У Ресурсному центрі управлінців медзакладів навчали роботі з персоналом

10 Січня, 2019.

17 та 18 січня в Ресурсному центрі в рамках проекту «Ефективна первинна медицина в громаді» пройшов третій модуль навчальної програми для управлінських команд ЦПМСД «Робота з персоналом у закладі первинного рівня».

У тренінгу взяли участь представники управлінських команд Чугуївського, Первомайського, Балаклійського, Борівського, Ізюмського та Харківського району.

За словами голови Правління ГО «Агенція змін «Перспектива», тренерки з управління медичними закладами з питань фінансового менеджменту Олени Решетняк, сьогодні медичних управлінців дуже цікавлять питання управління фінансами, менеджменту та стратегічного планування.

Центри стали автономними, незалежними, тому так важливо розповісти їм, як будувати свою стратегію розвитку, як залучати і грамотно мотивувати персонал: не тільки лікарів, а й медсестер, усіх співробітників.

«Керівників закладів первинки цікавить, як розрахувати потребу у персоналі за нових умов, адже за старої системи, коли використовувалися ставки, діяв один підхід, сьогодні – зовсім інший. Тому зараз потрібно знайти оптимальну формулу, а вона не може бути однією для всіх. Наше завдання – пояснити, які є варіанти й сценарії, що з цим робити»,- зазначила експерт.

Після навчального тренінгу головний лікар КНП «Центру первинної медичної допомоги ЦПМСД №4 Харківського району» Жданова Тетяна відзначила, що такі тренінги дуже важливі, особливо тим лікарям і менеджерам, які працюють в селах.

«Чим краще ми будемо розбиратися в питаннях медреформи і чим більше ми будемо про це розповідати людям – тим швидше зміниться світогляд і позиція людей до свого здоров’я. Ми вже використовуємо багато чого з попередніх тренінгів: оптимізація, робота з персоналом, – все це ми втілюємо в життя. Такі тренінги – велика знахідка»,- підкреслила лікар.

Загалом на 2019 рік у рамках проекту «Ефективна первинна медицина в громаді» заплановано проведення 210 консультацій, 23 вебінарів, 83 тренінгів для адміністраторів ЦПМСД, керівників ОТГ і районів області та лікарів-ФОПів, 10 ярмарок здоров’я та 10 просвітницьких кампаній.

У разі виникнення питань звертайтеся за електронною поштою до координатора з навчання та консультування Крістіни Куропатенко ngo.perspectives@gmail.com або kristinakuropatenko@gmail.com.

Довідково. Проект «Ефективна первинна медицина в громаді» реалізується в рамках програми ЄС «Підтримка громадянського суспільства, місцевих влад та прав людини» та фінансується Європейським Союзом.

Виконавці проекту Харківська обласна рада – координатор, Асоціація органів місцевого самоврядування Харківської області, Громадська організація «Агенція змін «Перспектива» та Громадська спілка «Українсько-Німецька Медична Асоціація».

Проект створено задля розбудови ефективної первинної медико-санітарної допомоги у громадах Харківської області шляхом підвищення обізнаності громадськості про медичну реформу, навчання та консультування лікарів, керівників медзакладів та представників місцевого самоврядування, надання міні грантів для покращення медичних послуг та вивчення кращих місцевих та міжнародних практик.

Джерело інформації – http://www.oblrada.kharkov.ua/ua/press-center/news/21024-u-resursnomu-tsentri-upravlintsiv-medzakladiv-navchali-roboti-z-personalom

 

Вибачте, в данний момент не має доступних опитувань.Архів опитувань

Останні новини

Про заслуги