Харківська районна рада
Головна Новини У Малій Рогані розпочала працювати новозбудована медична амбулаторія

У Малій Рогані розпочала працювати новозбудована медична амбулаторія

18 Березня, 2019.

Це перша з 30 сучасних амбулаторій, які будують на Харківщині в рамках реформи сільської медицини.

Раніше амбулаторія загальної практики – сімейної медицини Малої Рогані, яка обслуговує 2777 чоловік, була розташована у пристосованому приміщенні житлового будинку. Це було незручно і для пацієнтів, і для лікарів, адже місця було обмаль, і стара будівля потребувала ремонту.

«Наша нова амбулаторія має просторі світлі приміщення для двох сімейних лікарів, денного стаціонару на чотири ліжка, маніпуляційної, кабінету щеплень та кабінету здорової дитини. Кабінети великі та світлі, оснащені всім необхідним. Люди дуже задоволені. Вони чекали, коли ми перейдемо в нову амбулаторію», – говорить завідувач закладом Тетяна Панська.

За її словами, нова амбулаторія отримала багато нового обладнання.

«Це гематологічний та біохімічний аналізатори, набір цифрових «скопічних» систем з генератором світла, монітор життєво-важливих показників з цифровим інтерфейсом, 12-канальний електрокардіограф з цифровим інтерфейсом та інші прилади. Також ми отримали новий автомобіль підвищеної прохідності – це важливо, адже в селі не завжди просто доїхати до деяких пацієнтів, особливо за поганої погоди», – підкреслює завідувач амбулаторією.

Крім того, нова будівля має дві квартири для лікарів. Один із сімейних лікарів, котрі працюють у закладі, раніше жив у Харкові, тепер планує оселитися поруч з робочим місцем.

«Тут гарні умови, квартири досить великі, в них є все для того, щоб комфортно жити поруч і не витрачати час на поїздки», – зауважує Тетяна Панська.

За словами заступника голови ХОДА Михайла Черняка, з перших днів роботи в амбулаторії працюватиме система телемедичних послуг.

«Заклад обладнаний всім необхідним, підключений до інтернету, лікарі навчені працювати з технікою і готові надавати фахову допомогу пацієнтам», – говорить Михайло Черняк.

Харківська область – один з п’яти регіонів, де система телемедицини сьогодні впроваджується у пілотному режимі.

«За 2 тижні роботи у тестовому режимі ми надали телемедичні консультації близько 200 пацієнтам і вже бачимо позитивні результати. До цієї роботи вже залучено близько 100 лікарів вторинного та третинного рівня. Це фахівці обласних медичних закладів. Працюємо над тим, щоб залучити також обласну дитячу лікарню», – розповів заступник голови ХОДА.

За його словами, найближчим часом в області почнуть працювати й інші амбулаторії, які будуються в рамках зміцнення сільської медицини.

«На фінальній стадії будівництва – амбулаторії в Краснокутському, Балаклійському районах. Активно працюють будівельники в Зачепилівському та Валківському районах. Будівництво сьогодні йде в усіх районах області, в деяких будуємо по дві амбулаторії. У цьому році продовжимо працювати над розгалуженням мережі. Взагалі по області затверджено будівництво 50 нових амбулаторій», – нагадав Михайло Черняк.

 

Джерело інформації – https://kharkivoda.gov.ua/news/97846

Вибачте, в данний момент не має доступних опитувань.Архів опитувань

Останні новини

Про заслуги