Харківська районна рада
Головна Новини У майбутньому дитсадку та початковій школі в Пісочині почали монтувати покрівлю

У майбутньому дитсадку та початковій школі в Пісочині почали монтувати покрівлю

24 Березня, 2019.

З ходом будівництва освітнього комплексу в мікрорайоні «Надія» ознайомилася голова ХОДА Юлія Світлична, яка 24 березня перебуває в Харківському районі з робочою поїздкою.

Керівник області відзначила високі темпи виконання робіт.

«За декілька місяців будівництва ми бачимо гарні результати: у двоповерховому корпусі, де буде розташовуватися дитячий садок, вже почалися роботи з облаштування даху. У триповерховому корпусі, де буде початкова школа на 240 місць, вже йдуть роботи на третьому поверсі. Люди чекали на ці об’єкти з 1980-х років. Ми виконуємо роботи швидко та якісно. Такими темпами працюватимемо в усіх районах області», – сказала голова ХОДА.

Спілкуючись з мешканцями мікрорайону «Надія», Юлія Світлична зауважила, що Пісочин став населеним пунктом області, в якого стартують найважливіші соціальні проекти.

«Тут була збудована перша в області школа з нуля, тут одним з перших ми побудували сучасний фізкультурно-оздоровчий комплекс. Школа та дитсадок, що будуються – це обличчя тих змін, що відбуваються в Харківській області та в країні в цілому. Нові й нові об’єкти – такий курс підтримує Пісочин, і так ми працюємо на Харківщині», – підкреслила голова ХОДА.

Вона також зазначила, що сфера освіти є однією з найголовніших для керівництва області.

«Наш регіон  посідає перше місце за рівнем якості освіти в державі. Тому ми дуже велику увагу приділяємо розвитку сфери. Проводимо багато ремонтів та реконструкцій та будуємо нові якісні об’єкти, – сказала Юлія Світлична. – Щоб будувати те, що потрібно громаді, спілкуємося з людьми, слухаємо їх і в діалозі вибудовуємо першочерговість».

Пісочинський селищний голова Олег Чернобай зазначив, що роботи на освітньому комплексі проводилися без зупинок, навіть у зимовий період.

«Ми дуже чекаємо на цей об’єкт і робимо все, щоб завершити його у встановлені строки. Зараз тут йдуть будівельні роботи, паралельно встановлюються комунікації, проводиться опалення, монтуються вікна, робітники вже почали шпаклювати стіни. За підтримки голови ХОДА Юлії Світличної ми звернулися до державного фонду регіонального розвитку, щоб отримати фінансування на будівництво, тож розраховуємо на допомогу держави», – розповів Олег Чернобай.

Довідково. Відповідно до проекту початкова школа комплексу має три поверхи та розрахована на 240 учбових місць (1-4 клас), дитячий садок має два поверхи та розрахований на 95 місць (4 групи). Обидві будівлі з’єднано харчоблоком, що надасть можливість отримувати якісне харчування як учням школи та і вихованцям дитячого садка.

Вхід до навчального закладу буде обладнано пандусом, створено безперешкодний доступ до усіх приміщень, запроектовано спеціальний туалет для дітей з інвалідністю, ліфт для підйому дітей – інвалідів на 2,3-й поверхи. Також передбачено придбання спеціальних меблів для дітей з особливими потребами.

За проектною документацією в навчальному закладі передбачена актова зала, спортивна зала, бібліотека та комп’ютерний клас.

 

Джерело інформації – https://kharkivoda.gov.ua/news/97947

Вибачте, в данний момент не має доступних опитувань.Архів опитувань

Останні новини

Про заслуги