Харківська районна рада
Головна Новини У Харківському районі вшанували пам’ять жертв голодоморів в Україні

У Харківському районі вшанували пам’ять жертв голодоморів в Україні

24 Листопада, 2018.

24 листопада в селищі Покотилівка відбувся мітинг-реквієм до Дня пам’яті жертв Голодоморів в Україні 1932-1933 років.

В заході взяли участь заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Черняк М. Є., голова Харківської районної ради Литвиненко М. В. та голова Харківської районної державної адміністрації Раїна Ю. І.

На початку мітингу представник василіянського Святопокровського монастиря в Покотилівці отець Миколай провів поминальну панахиду. Після чого керівництво області та району звернулось до присутніх з промовами та наголосили на тому, що пам’ять про невинно загублені душі українців має жити у віках. І святий обов’язок кожного з нас, донести її до майбутніх поколінь, адже за 10 місяців Україна втратила майже чверть свого населення. Тож скорботно схиляємо голови перед пам’яттю мільйонів жертв страшного голодомору.

Представники влади та громадськість поклали квіти до Пам’ятного знаку жертвам Голодомору 1932-1933 років та традиційно виклали на землі хрест із поминальних лампадок.

Під час проведення Всеукраїнської акції «Запали свічку пам’яті» в усіх місцевих громадах району засвітяться поминальні вогники.

Вибачте, в данний момент не має доступних опитувань.Архів опитувань

Останні новини

Про заслуги