Харківська районна рада
Головна Новини У Харківському районі урочисто відзначили День захисника України та День українського козацтва

У Харківському районі урочисто відзначили День захисника України та День українського козацтва

11 Жовтня, 2019.

Сьогодні  у Харківському районі відбулися урочистості з нагоди Дня захисника України та Дня українського козацтва.

День захисника України — свято, що відзначається 14 жовтня у день святої Покрови Пресвятої Богородиці водночас з Днем Українського козацтва, з метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності і територіальної цілісності України, військових традицій і звитяг Українського народу, сприяння дальшому зміцненню патріотичного духу у суспільстві.

В урочистостях взяли участь керівники місцевих ветеранських організацій, учасники бойових дій на території інших держав, воїни учасники АТО, родини загиблих воїнів-героїв, військовослужбовці Збройних сил України, рядові та офіцери запасу, голови місцевих територіальних громад, керівники державних установ та громадських організацій.

Присутніх тепло привітали голова Харківської районної ради Литвиненко М.В. та голова Харківської районної державної адміністрації Раїна Ю.І., які відзначили військовослужбовців за  високі  досягнення  у військовій  службі  на  користь нашої  Батьківщини, зразкову   військову   дисципліну   та з нагоди  Дня  захисника  України грамотами і подяками, та нагородили за особистий внесок у захист територіальної цілісності, незалежності та недоторканності України та  з  нагоди   Дня  захисника  України наручними годинниками.

Хвилиною мовчання вшанували пам’ять усіх, хто віддав своє життя за свободу і незалежність нашої держави. Після чого від імені учасників урочистостей  корзини квітів у супроводі курсантів були направлені і встановлені до пам’ятника воїнам-визволителям, пам’ятних знаків учасникам бойових дій в Афганістані та воїнам-учасникам АТО на меморіалі Воїнської слави в селищі Пісочин.

Урочисті заходи продовжилися концертною програмою з номерів, присвячених захисникам України – козакам – оборонцям української землі, воїнам другої світової війни, учасникам  військових дій на території інших держав, воїнам – учасникам військових дій в зоні АТО.

Вибачте, в данний момент не має доступних опитувань.Архів опитувань

Останні новини

Про заслуги