Харківська районна рада
Головна Новини Сьогодні у Харківському районі відбулося перше засідання Ради регіонального розвитку

Сьогодні у Харківському районі відбулося перше засідання Ради регіонального розвитку

29 Січня, 2019.

29 січня у великій залі Харківської районної ради відбулося засідання Ради регіонального розвитку під головуванням голови Харківської райдержадміністрації Раїни Ю.І. В засіданні взяв участь заступник голови Харківської районної ради Рожанський В.А.
Відкриваючи цей захід голова райдержадміністрації Юрій Раїна зазначив, що 12 листопада 2018 року, під час проведеного у м. Києві засідання Ради регіонального розвитку, Президентом України були визначені завдання щодо встановлення чітких пріоритетів та розроблення Стратегії регіонального розвитку для кожної території, адже лише маючи чіткий план розвитку регіону, можна очікувати на гарні результати.
Сьогодні на першому засіданні Ради регіонального розвитку Харківського району розглядалося два питання:  «Звіт щодо соціально-економічного розвитку Харківського району за 2015-2018 роки» та «Про перспективний план розвитку Харківського району на 2019-2021 роки».
Звітуючи по першому питанню, начальник управління економіки райдержадміністрації Олена Радченко проаналізувала надходження до бюджету району та зазначила його збільшення на 23% у порівнянні з минулим роком. Із бюджетів всіх рівнів протягом минулого року на соціально-економічний розвиток соціальних галузей району було виділено 300 млн. грн., а протягом попередніх чотирьох років  на фінансування заходів всіх районних Програм використано 368,6 млн. грн.. Вона зупинилася на кожній галузі окремо.
З другого питання заступник голови райдержадміністрації Наталія Мєуш повідомила, що Перспективний план розвитку Харківського району на 2019-2021 роки винесено на розгляд Ради регіонального розвитку, який підготовлений на основі поглибленого аналізу показників розвитку району за попередній період, визначає цілі, пріоритетні напрями соціально-економічного розвитку Харківського району на 2019-2021 роки, а також заходи щодо реалізації державної політики, спрямованої на підвищення якості життя громадян.
Серед основних стратегічних напрямків: охорона здоров’я, освіта, регіональний розвиток, екологія, цивільний захист, дорожнє господарство, економіка, житлово-комунальне господарство та інші. Їх реалізація забезпечить реальні кроки щодо створення громадського суспільства в Україні навіть у непростих умовах.
Окрему увагу вона приділила кожній галузі.
Підсумовуючи свій виступ Наталія Мєуш сказала: «Це лише початок, ми маємо запланувати навіть більше проектів і на наступні роки, задля чого необхідно щоденно вишукувати додаткові резерви по наповненню дохідних джерел бюджетів, залучати кошти інвесторів та грантодавців аби всі сфери життєдіяльності району мали можливість розвиватись і відповідали сучасним умовам і стандартам».
На засіданні Ради було прийнято рішення про затвердження Звіту щодо соціально-економічного розвитку Харківського району за 2015-2018 роки та Перспективного плану розвитку Харківського району на 2019-2021 роки.

 

Джерело інформації – http://khrda.gov.ua/28012019-rada-reg-rozvutku

Вибачте, в данний момент не має доступних опитувань.Архів опитувань

Останні новини

Про заслуги