Харківська районна рада
Головна Новини Охорона здоров'я Підсумки п’ятирічного проєкту “Сонячні лікарні". Альтернативні джерела енергії в мережі медико-соціальних закладів України

Підсумки п’ятирічного проєкту “Сонячні лікарні”. Альтернативні джерела енергії в мережі медико-соціальних закладів України

24 Грудня, 2019.Охорона здоров'я

24 грудня відбулась пресконференція на тему: “Підсумки п’ятирічного проекту “Сонячні лікарні” – альтернативні джерела енергії в мережі медико-соціальних закладів України”.

Організація: Благодійний Фонд “Здоров’я для всіх”.

Учасники: Сергій Шевчук – голова благодійного Фонду “Здоров’я для всіх” (м. Київ); Тетяна Пащенко – радник голови Харківської районної ради; Дмитро Колосовський – директор ТОВ “Солар Сервіс”; Павло Рівер – винахідник-раціоналізатор, автор проекту щодо сонячної черепиці, переможець конкурсу екологічних інноваційних стартап–проектів в рамках програми GCIP в Україні при підтримці UNIDO/GEF.

Довідково. Проект “Сонячні батерії” функціонує вже п’ятий рік. За цей проміжок часу, більш як на 30 медико-соціальних об’єктах у дев’яти регіонах України у вигляді благодійної допомоги було встановлено системи сонячних колекторів для нагріву води, фотопанелі для вироблення електроенергії або теплові насоси для обігріву приміщень. Серед об’єктів – заклади МОЗ, Міноборони, Академії медичних наук, Мінсоцполітики.

Як повідомляють організатори, одним із способів збільшити питому вагу медичних технологій є запровадження альтернативних джерел енергії, в першу чергу – використання сонячної енергії. Запровадження джерел “чистої енергії” не лише заощаджує кошти на лікування хворих в медичних установах, але й стає прикладом для наслідування для інших господарюючих суб’єктів.

Підсумкові матеріали: 

В Україні 30 лікарень обладнали сонячними панелями

В Україні 30 лікарень обладнали сонячними панелями в рамках проекту “Сонячні панелі”, що дало змогу перенаправити кошти на потреби пацієнтів.

Про це на пресконференції в Укрінформі повідомив голова благодійного Фонду “Здоров’я для всіх” Сергій Шевчук.

“Проект “Сонячні лікарні” – перші 30 лікарень в Україні, які використовують чисту сонячну безоплатну енергію сонця для своїх потреб. Проект має гуманітарний характер, оскільки він направлений на збільшення коштів для потреб пацієнтів, і друге – екологічний аспект… Ми порахували, що середній заклад витрачає на комунальні послуги у 6-7 разів більше, ніж на медичні технології та ліки. Сьогодні ми можемо підбити підсумки нашої п’ятирічної діяльності”, – зазначив Шевчук.

За його словами, проект почали у місті Гайворон Кіровоградської області.

“Там велика лікарня, що обслуговує міста трьох областей, однак вона мала проблеми, пов’язані з лімітом електроенергії. Цей ліміт був такий, що вони боялися увімкнути обігрівач для води”, – відзначив Шевчук.

Наступні об’єкти були в Миколаївській, Херсонській, Донецькій та інших областях.

“Ми шукали підрядників, інженерних фахівців, які б робили це якісно. Ми знайшли дві організації у Херсоні та Миколаєві”, – розповів Шевчук.

Проект “Сонячні батареї” функціонує вже п’ятий рік. За цей проміжок часу більш як на 30 медико-соціальних об’єктах у дев’яти регіонах України у вигляді благодійної допомоги було встановлено системи сонячних колекторів для нагріву води, фотопанелі для вироблення електроенергії або теплові насоси для обігріву приміщень. Серед об’єктів – заклади МОЗ, Міноборони, Академії медичних наук, Мінсоцполітики.

Джерело інформації – https://www.ukrinform.ua/rubric-presshall/2843021-pidsumki-patiricnogo-proektu-sonacni-likarni-alternativni-dzerela-energii-v-merezi-medikosocialnih-zakladiv-ukraini.html

Вибачте, в данний момент не має доступних опитувань.Архів опитувань

Останні новини

Про заслуги