Харківська районна рада
Головна Новини На Харківщині вшанували учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

На Харківщині вшанували учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

14 Грудня, 2018.

У покладанні квітів до пам’ятного знаку жертвам Чорнобильської катастрофи в Молодіжному парку взяли участь чорнобильці, представники громадських організацій та керівництво області.

Голова ХОДА Юлія Світлична наголосила, що цього року 14 грудня до чорнобильців керівництво області прийшло з реальними справами. Так, на завершальному етапі знаходиться капітальний ремонт обласного диспансеру радіаційного захисту населення – це ті роботи, на які ліквідатори аварії чекали десятиліттями. Але оновлення лікарні – не єдине, що роблять в області для ліквідаторів аварії на ЧАЕС.

«Ми виділяємо фінансування з обласного бюджету на те, щоб забезпечувати пільгове лікування, санаторно-курортне лікування, виплачуємо одноразову матеріальну допомогу. І, якщо брати в середньому фінансування на одного чорнобильця в Україні, то Харківська область знаходиться на перших місцях. Ми дуже багато уваги приділяємо питанням кожного ліквідатора аварії на ЧАЕС, кожного чорнобильця. Адже це питання не тільки соціальних гарантій. Це питання справедливості».

 

Джерело інформації – https://kharkivoda.gov.ua/news/96476

 

Вибачте, в данний момент не має доступних опитувань.Архів опитувань

Останні новини

Про заслуги