Харківська районна рада
Головна Новини Освіта Фінансування капітальних та поточних ремонтів у закладах освіти в 2018 році збільшилося на 30%

Фінансування капітальних та поточних ремонтів у закладах освіти в 2018 році збільшилося на 30%

29 Серпня, 2018.Освіта

Про це повідомив під час брифінгу 29 серпня заступник голови ХОДА Анатолій Бабічев.

«Цього року на проведення капітальних і поточних ремонтів з усіх джерел фінансування було спрямовано понад 400 млн грн. Ця сума на 30% більша, ніж у минулому році», – сказав Анатолій Бабічев.

Він відзначив, що реформування сфери освіти триває. Якщо минулого року в регіоні функціонувало 18 опорних закладів, з 1 вересня цього року працюватиме 44 таких заклади.

«Опорний заклад – це максимально можливе матеріальне забезпечення навчального процесу. Це нове обладнання, нові кабінети, новий автотранспорт для перевезення учнів. Також у регіоні діє програма голови ХОДА Юлії Світличної щодо встановлення в кожному опорному закладі нових сучасних спортивних майданчиків. Ми приділяємо увагу не лише підвищенню якості освіти, рівня знань, на головних позиціях тримаємо саме здоров’я дитини», – сказав заступник голови ХОДА.

Він також зауважив, що в регіоні значна увага приділяється розвитку інклюзивної освіти. Анатолій Бабічев нагадав, що керівник області Юлія Світлична та Перша леді України Марина Порошенко підписали меморандум про співпрацю між ХОДА та Всеукраїнською благодійною організацією «Благодійний фонд Порошенка» щодо запровадження інфраструктури для інклюзивної освіти та наповнення загальноосвітніх навчальних закладів дітьми з особливими потребами.

«До кінця року планується створити 27 інклюзивно-ресурсних центрів, 15 ресурсних кімнат і 25 медіатек. Робота в цьому напрямку триває. Ми не зупиняємося, і я думаю, що ми навіть перевиконаємо ці показники», – зазначив Анатолій Бабічев.

За його інформацією, цього року освіту в інклюзивних класах здобуватимуть 530 дітей.

https://kharkivoda.gov.ua/news/94521

Вибачте, в данний момент не має доступних опитувань.Архів опитувань

Останні новини

Про заслуги