Харківська районна рада
Головна Новини Фахова майстерня об’єднала представників районних рад та закладів охорони здоров’я Харківщини

Фахова майстерня об’єднала представників районних рад та закладів охорони здоров’я Харківщини

04 Квітня, 2019.

У рамках проекту «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» («ПУЛЬС») у Будинку рад сьогодні відбулася фахова майстерня для представників обласної та районних рад. Із вступним словом до присутніх звернувся голова Харківської обласної ради Сергій Чернов.

Впродовж дня учасники дискусії детально розглянуть законодавче врегулювання та обговорять основні кроки планування для підприємства у сфері охорони здоров’я з некомерційним характером діяльності. Проект впроваджується Українською асоціацією районних та обласних рад та Асоціацією міст України, за фінансової підтримки USAID.

Голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, вітаючи присутніх одноденної фахової майстерні, підкреслив, що обрана тема «Бізнес-планування діяльності публічних закладів охорони здоров’я, що знаходяться у власності органів місцевого самоврядування», була обрана не випадково, а формувалася відповідно до опитування та потреб громади області.

«Окрім, власне, роз’яснень законодавчого врегулювання діяльності комунальних некомерційних підприємств у сфері охорони здоров’я, ви матимите змогу в інтерактивній формі вирішити і практичні завдання, – говорить голова обласної ради. – Для представників підприємств з некомерційним характером діяльності дуже важливо не тільки визначити основні правильні кроки в бізнес-плануванні, а й відпрацювати покрокові дії».

Із тонкощами реформування медицини присутніх ознайомив спікер Костянтин Надутий – експерт Української асоціації районних та обласних рад, координатор української медичної експертної спільноти, заступник голови правління українського лікарського товариства, член правління української асоціації сімейної медицини.

Так, модератор заходу підкреслив, що процес реформування медицини є одним із найскладніших. На його думку, менеджери медичних установ сьогодні повинні мислити прогресивно та думати наперед.

«Головна мета – навчитися прогнозувати свої дії в умовах переходу на бізнесову модель діяльності, убезпечувати себе від ризиків, уміти їх прораховувати, передбачати і, зрештою, запобігати», – вважає Костянтин Надутий.

Зокрема, в ході живого діалогу медпредставники обласної та районних рад, Центрів первинної медико-санітарної допомоги області ставили низку запитань експерту, дискутували один з одним, обмінювалися враженнями і думками, а також ділилися досвідом та напрацюваннями своїх медичних установ.

Презентація на тему: «Законодавче регулювання діяльності комунального некомерційного підприємства у сфері охорони здоров’я» 

Презентація на тему: «Кроки бізнес планування для комунального підприємства у сфері охорони здоров’я з некомерційним характером діяльності»

Джерело інформації – http://www.oblrada.kharkov.ua/ua/press-center/news/21539-fakhova-majsternya-ob-ednala-predstavnikiv-rajonnikh-rad-ta-zakladiv-okhoroni-zdorov-ya-kharkivshchini

Вибачте, в данний момент не має доступних опитувань.Архів опитувань

Останні новини

Про заслуги